Over Auto Demontage Overpelt

Specialist in gebruikte onderdelen

Auto Demontage Overpelt is gespecialiseerd in het verkopen van tweedehands onderdelen van de merken Ford en Opel. Wij geven gebruikte auto-onderdelen een tweede leven en leveren zo een belangrijke bijdrage aan een duurzame samenleving. Doordat wij alle onderdelen zorgvuldig demonteren en uitgebreid controleren, kan je er zeker van zijn dat alles wat we aanbieden zich ook in een goede staat bevindt. Gebruikte Ford en Opel onderdelen zijn trouwens altijd goedkoper dan nieuwe onderdelen waardoor de herstellingskosten van je auto vaak een pak lager uitvallen. Ben je op zoek naar een gebruikt Ford of Opel onderdeel? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Specialist in autoafbraak

Auto Demontage Overpelt is specialist in het milieuvriendelijk depollueren en demonteren van voertuigen. Bij het depollueren worden vloeistoffen, gassen en bijzondere materialen op een milieuvriendelijke manier verwijderd en voor recyclage aangeboden. Denk daarbij aan de oliƫn zoals motorolie, remolie en versnellingsbakolie maar ook aan koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, nog aanwezige brandstof, aircogas maar ook aan de banden, accu/batterij en de katalysator. Onderdelen die verder nog te goed zijn om te vernietigen en dus nog perfect kunnen dienen worden door ons vakkundig gedemonteerd, gepoetst en gecontrolleerd. Zo hebben wij steeds een voorraad motoren en versnellingsbakken maar ook carrosserie-onderdelen, airbags, boordcomputers en klein materiaal zoals spiegels en lichten in voorraad, en dit voor quasi alle Ford en Opel modellen.


Erkend centrum onder nr. EC/23293

Auto Demontage Overpelt is een erkend centrum voor auto afbraak of auto demontage. De huidige regelgeving voorziet erin dat de houder van een afgedankt voertuig dit verplicht moet inleveren bij een Erkend Centrum. De houder ontvangt dan een certificaat van vernietiging waaruit blijkt dat het voertuig op milieuvriendelijke wijze buiten gebruik gesteld en vernietigd wordt. Elk uitgereikt certificaat van vernietiging wordt door het erkend centrum aan de D.I.V. (Dienst Inschrijvingen Voertuigen) toegezonden, zodat het voertuig definitief geschrapt kan worden uit het bestand van de geregistreerde voertuigen.